Wednesday, October 05, 2005

Blogger Semakin Glamour

Aduih, akhir-akhir nie, SM and buddies dah makin glamour lak. Ada kena mengena ngan aura-aura AF la nie. Anyway it's a good recognition of what those guys are doing lah. Blogger like SM, Juan, Joe Lee and Elkapitan, they deserve it. Aduh Bloggers...

But I hope it will not stop only at entertainmnet, mesti, kalau boleh cover other issues as well, kita nak lebih ramai penulis yang berfikir...

Agaknya lepas ni ramai lah lagi orang yang nak jadi top blogger, nak cepat famous macam kawan-kawan kita nie. Jangan pulak sebab nak jadi top blogger, sampai lupa adab dan main langgar aje majlis orang yer...

And I pun rasa masa tu ramai CEO yang dengar luahan SM kelmarin!

Mawi jadi Ustaz?


Tadi, masa nak buka puasa, nampak mamat botak @ Mawi, nampak macam rancangan agama lah kut, macam mini tazkirah. OK jugak lah, at least better than SM, (jgn marah ek, ni budaya boikot2 nie) I rasa Mawi ni dulu kalau tak menang AF 3, boleh jadi announcer kat radio or TV juge. I rasa itupun target dia masuk AF dulu kan?

Siti Hajar kena bom?

Tak pasal-pasal Siti Hajar kena bom gan peminat Mawi, lepas insiden Melodi last week. I tak tengok pun, tapi betul ke as what was said?

Fenomena Mawi

Malas nak kupas lagi, sebab masa Mawi dalam AF lagi dah tulis, nak tau refer back artikel saya tentang Membendung Sentimen Peminat... I pun dah ulas pasal the need for alternative entertainment, lama sebelum Mawi jadi Juara AF and also even sebelum Husam decided to invite him to KB...Sila baca komen saya tentang artikel di harakahdaily berkenaan jawapan saya kepada harakahdaily.

Persaingan Rancangan Realiti?

Ada banyak dengar komen-komen orang tentang produk reality show ni, iya ke ade iri-hati dan kondem mengondem? Ni kena tanya Siti Jarum, penulis pojok Utusan ni... Nan di Melodi teruk juga kena kutuk, iya ke Nas (ke Nan nama dia?) nak dajalkan Mawi? Kalau betul tak baik lah tu, tapi mungkin ade cerita lain kut...

Malaysian 2 accountant freed from Makassar (Just Plain Stupidity)

Ini real case plain stupidity on behalf of KPMG. Takkan tak tau, yg nak masuk Indonesia buat apa-apa pun on business mesti ada Visa? Whatlah KPMG, simple thing also dunno ahh, yg jadi mangsa budak 2 orang tu, kena tahan sebulan dalam lokap... Nasib baik lepas!

7 comments:

Anonymous said...

May The Blog Be With You
Comments aren't always reliable indicators of a blog's popularity: their number depends on various factors, including the subject and the mood of the readers.
Find out how to buy and sell anything, like things related to music on interest free credit and pay back whenever you want! Exchange FREE ads on any topic, like music!

Anonymous said...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a web hosting site/blog. It pretty much covers web hosting related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

sultanmuzaffar said...

cute kan dia bagi tazkirah before berbuka...dari lapar terus kenyang nampak muka dia.

mmg dia camera friendly lah...aku mmg pantang camera-camera nih, kena spotlight boleh terus pitam.

papaadlis said...

kat mana tu? tak tau pun? kat astro ria ke? konpius gak aku....
SM kate Mawi kiut..hmmmm... okay lah kot?

My Point of View said...

heeh.. papaadlis, kat astro ria kul 6.28 , 2 minit jer tau... tak beli telekung utk mama?

Saira said...

Mawi memang cute la, terus rasa kenyang cam SM.. semalam cepat2 balik umah takut terlepas.. rupanya ada ulangan kul 11.30. Memang macam ustaz muda bagi mini tazkirah,sempat gak dia nyanyi sikit lagu rukun islam..

papaadlis said...

semalam baru first time tgk... interesting sampai jadi isu dlm suratkhabar rupanya.... why? astro guna Mawi? amende lah wartawan ni pun... benda baik, apa salahnya...