Saturday, February 14, 2009

MALAYSIAKINI, BUKAN MELAYU HINA SULTAN- KELEMBAI MELAYU TEPUK TANGAN

Ah, nak cakap I ni racist, cakap lah.

Hati dah geram, heran bila tengok orang-orang penyokong PR yang bukan Melayu dok menghina Sultan Melayu sekarang ni. Langsung tak ada respect!! Yang geli geleman tu bila tengok orang Melayu yang bodoh ni pun dok tepuk tangan sekali joint hina Sultan!! Apa ni?

Ni tanah Melayu, nama asal pun Persekutuan Tanah Melayu, jadi kena sekurang-kurang hormat lah sikit dengan Sultan-sultan Melayu pek, ane oii..

Tak suka dengan sistem, the just go away, kamu tak leh nak paksa orang ikut dengan you bro.. Itu Singapura tak ada Sultan, so it is just a cross away, gi lah sana.. sana tak ada Sultan bro..

Yang MB Nizar pun satu tak nak bubar masa ada ura-ura ADUN PR nak lompat dulu kenapa? Kenapa bila dah tak dapat command the majority baru nak bubar.. Kelemahan pemerintahan jangan lah kita nak tuding kat orang lain Dato Seri Nizar..

Semua orang tahu yang Kerajaan DAP Perak ada masalah, apa ingat semua yang undi PR ni semua cina dengan india ke? Melayu pun undi jugak tau tak..

Yang duk bagi tanah 999 tahun kat orang kampung baru tu apa hal? bila Sultan Perak tegur melalui Raja Muda, langsung Dato' Nizar tak ambil pedui!!! Kenapa takut sangat kat sepupu dua ekor DAP tu?

Jangan buat lawak bro, nanti ada yang kena sengat tebuan sebab selalu sangat menjolok sarang tebuan!! Sebab terlampau taksub, ingat lah PR ni cuma menang berapa kerusi aje.. 89 kut??

Lagak macam dah menang majoriti!!!

Sendiri mau ingat lah, yang pasti ramai akan komen yang I ni racist, gi mampus lah, I peduli apa!!??!!

Bila orang Melayu cakap pasal hak, kena label racist, bila bukan Melayu cakap mintak LEBIH HAK.. itu untuk keadilan... tuihh...

10 comments:

Anonymous said...

hei...umno guy..if there is no chinese..malaysia is a bankrup country..so just shut ur mouth..or put it in ur pants!ur once tun dr mahathir has no respect for the monarchy aswell...

Anonymous said...

we chinese dont ask for anything..what can we ask for..nep/deb..hahaha...even with nep and deb malay cant on par with chinese,means malay mentality need to change!asal dengan tidak apa attitude!dont ignore the fact.that chinese dominate the eonomy with their own bare hand!while those currupted umno is the one who is using all this nep/dep propoganda to wash malays brain!

hang jebat said...

hang perlu tau,bahawa kaum melayu ada dua jenis.satu adalah yang menentang rasuah,mana satu lagi puak umno adalah puak melayu yang palik jijik di muka bumi malaysia ini.dengan kain batik boleh jual maruah.bro jangan lupa..sultan perak dengan senagnya setuju si zambry jadi mb.disebabkan anak puteri sultan perak memegang jawatan di gamuda,dan project belum lagi approve bro!raja baik raja dihormat,raja zalim raja disinggah..blog bro ini boleh tipu melayu kampung.tapi melayu bandar.hang jangan harap boleh ditipukan!

Anonymous said...

Yang jelas selama ini melacurkan maruah bangsanya ialah Umno. Bangsanya dianggap boleh dibeli dengan RM 300.00 untuk mengundi dalam pemilihan UMNO. Beras sekampit dan susu setin bersamna kain pelekat sehelai untuk undi calon BN dalam Pilihanraya. Samalah dengan harga seorang pelacur dibuat oleh Umno pada bangsanya!

Melayu hanyut oleh sikap pemimpin Umno yang mengaut harta rakyat. Pencacai yanbg diupah sebagai poelacur sanggup berdiri melalak untuk membodek kalau-kalau dapat apa yang dihajatkan. Porahhhhh! Habuk pun tak ada! Orang Melayu dibawah pimpinan UMNO 51 tahun kebanyakannya merempat di rumah pangsa dan di hujung kampung!

Anonymous said...

UMNO bukan sahaja menjadi Pelacur Bangsa Melayu, malahan pernah melacurkan bangsa Mongolia.kalau seluruh umat islam bunuh dan sumpah atas nama allah boleh membuktikan tidak bersalah.apa akan jadi kepada bangsa melayu and umat islam di seluruh malaysia..jangan salahkan bangsa lain..salah bangsa kita sendiri dulu bro!salah bangsa kita dulu sebab kita malas.salah bangsa kita sebab kita senang ditipu oleh bangsa melayu kita sendiri!

Anonymous said...

wallahi...wabbilahi...wattalahi..saya najib mongolia tidak kenal si perempuan mongolia.dan dengan bangsa melayu yang bodoh(umno)sokong saya,saya akan terus masuk duit rakyat ke bank-bank sdn bhd saya!supaya si rosmah boleh beli jam tangan dan bag bag dengan harga berjuta...juta ringgit..di england

Mohd Izam said...

abang bukan racist...tapi abang BODOH!

malaysia to malaysian said...

you cant force someone to respect you.you have to earn the respect.even if he is the sultan,tho i tent to agree on the second comment,but i rather put it into a softer approch.you call chinese to leave to singapore.what will malaysia turn to.the economy and private sector,not to say most of the property sector is largely dominated by the chinese.where is most of the malay gonna work if large part of the chinese private sector is gone!and you expect our malay brothers to work in gorverment sector with very low pay,most of the malays now is working in factories with low payto ...are there not enuff?do know the fact that chinese play a very large role in malaysia.and chinese contribute alot to the malaysia socially and economically..if there is no chinese.and there is no fresh money running around for the economy.believe me my malaysian brother.you will see millions of mat rempit on the streets!and trust me..you too will be the victim of those rempit...ur own race.

farruz said...

Patutlah bangsa melayu tidak maju...kalau semua bangsa melayu dengan fikiran si penulis ni...bangsa melayu tidak akan maju!

Anonymous said...

"In 1993 when the status of Rulers was brought down, which party initiated the constitutional amendments?
"After March 8, who demonstrated against the Raja of Perlis and the Sultan of Terengganu?"...well...the answer is..UMNO!my dear blogger...dont put a blame on other ppl.it is those umno goon ideology that must be change...umno like to play the blame game...malaysian mindset has change.dont be katak dalam tempurung.the true malay does not think like you my friend.those truely educated malays does not think like you!guess ur not those educated one...i guess!