Friday, September 23, 2005

Pandangan Kita Tentang Kehidupan

"Kerana kehidupan dilihat secara visual, maka ianya akan sentiasa lebih emosi, jika boleh kita mahu menangani semua masalahnya, tetapi kita tidak mampu; oleh itu semuanya akan lepas berlalu dari kita"
Kadangkala perjalanan hidup boleh diibaratkan umpama berada di pasaraya yang besar, mana kita berjalan perlahan untuk melihat semua barangan yang di pamerkan, disetiap lorongan yang ada.
Terlampau banyak yang mahu kita lihat, jenis produk, manusia yang mengunjunginya, warma-warni kehidupan, tidak ketinggalan juga sampah sarap yang tidak dikutip.
Salam dari Jakarta.
Pesan saya ' Please read between the lines '

11 comments:

guracus said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Chairman said...

ish ish ish.. kalau benar bagai dikata, kesian pulak

or maybe PoV maksudkan pasar malam mungkin.. dont be too harsh guracus..

guracus said...
This comment has been removed by a blog administrator.
My Point of View said...

kalau kita masuk ke rumah orang, tolong hormat dengan tuan rumah, kalau kita rasa kita aje yang betul, buat blog sendirilah.. tulis dan hari2 tengok blog kita..

Kebebasan bersuara biar bertempat..

Saya tak nak orang yang sombong bodoh disini..

Hanya orang yang bodoh buat komen bodoh... Kalau really nak komen.. register lah beb... jgn lah pakai nick...

Guracus Boleh masuk .. tapi boleh blahh... At least sampai kita tahu siapa dia... Dont let me ban IP pulak lepas ni...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
guracus said...
This comment has been removed by a blog administrator.
My Point of View said...

I am sorry to say that I might ban IP starting from 219.93.8.1 - 219.93.8.299.

IP ini dari GITN, yang biasanya digunakan oleh Jabatan-Jabatan Kerajaan.

Ini kerana komen-komen yang diberikan oleh seorang pengguna dari IP ini bersifat personal attack.

Yang merunsingkan, komen-komen sebegini datangnya dari seorang anggota perkhidmatan kerajaan.

Amat memalukan jika ini lah melambangkan pemikiran seorang penjawat awam...

walaubagaimanapun Saya percaya kes ini adalah kes yang terasing.

Wassalam....

guracus said...

actually, status sesaorang and whoever that pembaca is, penarik beca ke, ahli korporat ke, tukang kasut ke, pejawat awam ke, tukang angkut sampah ke, tak kena mengena dengan apa yang dia tulis disini!
kalau anda tidak boleh menerima kritikan dan pandangan yang mencabar tulisan anda, jangan bagi ruang untuk orang menghantar komen!Jangan hanya bersedia menerima nice comments je!!;P

My Point of View said...

saya sentiasa menerima komen anda.. tetapi komen anda di atas, amat berbentuk peribadi.. itu saya tak boleh terima...

Anonymous said...

best regards, nice info » » »